Deelmedezeggenschapsraad (DMR)
De DMR bestaat uit een vertegenwoordiging van leerlingen, ouders, onderwijzend personeel. Aan de start van het nieuwe schooljaar 23/24 bestaat de DMR uit de volgende personen:
- Loes Scholder (Voorzitter, docent Nederlands)
- Carl Wittrock (docent muziek)
- Dick Elhorst (docent aardrijkskunde)
- Marc Bolscher (docent economie, bedrijfseconomie)
- Annemarie Piet (ouder)
- Ilona Entrop (ouder)
- Jens Zengerink (leerling 6 vwo)
- Romijn Ritmeester (leerling 6 vwo)
Op regelmatige basis vinden er vergaderingen plaats tussen de DMR en de schoolleiding. De DMR is het overlegorgaan binnen het Twickel College waar ouders, leerlingen, medewerkers en schoolleiding structureel met elkaar overleggen. Het streven is om een goede verstandhouding te hebben met de schoolleiding. We willen graag samen optrekken en handelen: allemaal in het belang van de leerlingen, collega’s ouders en de organisatie. Afhankelijk van het thema heeft de DMR instemmingsrecht of adviesrecht.
De personeelsgeleding van de DMR heeft 1 keer per week overleg met de schoolleiding van Twickel Hengelo. 6 keer per jaar is er een avondvergadering met de voltallige DMR inclusief ouders en leerlingen
Mocht u een vraag hebben aan de DMR dan verzoeken wij u om contact op te nemen met de voorzitter van de DMR, Loes Scholder.
Centrale Medezeggenschapsraad (CMR)
Samenstelling
De CMR van Scholengroep Carmel Hengelo bestaat uit personeel, ouders en leerlingen van de vijf scholen, te weten Lyceum de Grundel, Het Twickel college, CT Stork College en Avila College.
Vergaderingen
De raad vergadert ongeveer 6 keer per jaar.
Verslagen
De CMR oudergeleding informeert de ouderraden. De ouderraden kunnen via de oudergeleding CMR onderwerpen aandragen die zij graag besproken willen hebben in de CMR. Zo vindt er een wisselwerking tussen CMR en Ouderraden plaats. Vastgestelde verslagen zijn voor andere geïnteresseerden net als bij de GMR toegankelijk gemaakt via de website.
Gemeenschappelijke Medezeggenschaps Raad (GMR)
Het is de primaire taak van de GMR voorgenomen besluiten te toetsen op wettigheid, redelijkheid, haalbaarheid en op consistentie met de doelstellingen die de Stichting Carmelcollege zich heeft gesteld. De GMR is ook een signalerende taak voorbehouden. Zaken die stichting breed leven krijgen zo een plek op de agenda. Ten slotte kan de GMR een actieve, initiërende rol spelen.
Samenstelling
Zoals dat ook bij de MR’en het geval is, bestaat de GMR uit drie geledingen: personeel, ouders en leerlingen. Elke school mag een personeelslid afvaardigen en daarnaast een ouder of leerling. Van alle 13 aangesloten scholen is een personeelslid vertegenwoordigd. Ook het bestuursbureau levert een afgevaardigde.
Verslagen
De GMR informeert de MR’en via de afgevaardigden. Vastgestelde verslagen zijn toegankelijk via de website van de Carmel.